Band: Subfire
Country: GR
Location: Athens

Ocean’s Edge, Subfire, Scream Collision, Nightkill

Τέσσερα συγκροτήματα που κινούνται στο χώρο του heavy-power και του progressive metal/rock ανεβαίνουν στη σκηνή του An Live Club την 1η Κυριακή του Απριλίου για να παρουσιάσουν στο Αθηναϊκό κοινό τις τελευταίες τους δουλειές.

OCEAN’S EDGE
Οι Ocean’s Edge είναι ένα progressive metal συγκρότημα με έδρα την Αθήνα. Οι επιρροές τους περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε Symphony X, Dream Theater, Haken, Ayreon και Need.
Η μουσική τους είναι ένα μείγμα μελωδικού progressive metal με heavy στοιχεία και καθαρά φωνητικά. Πλούσιες αρμονίες συνδυάζονται με περίπλοκα ρυθμικά μοτίβα και πολλαπλές αλλαγές μέσα από την πορεία των τραγουδιών τους, με στόχο να δημιουργήσουν συναισθήματα που ταξιδεύουν τους ακροατές. Το λυρικό τους περιεχόμενο περιστρέφεται γύρω από εσωτερικές αναζητήσεις, φιλοσοφικά/υπαρξιακά πρότυπα και κοινωνικά θέματα. Ταυτόχρονα, η μπάντα αντλεί έμπνευση από τα τρέχοντα και παλαιότερα μέσα επιστημονικής φαντασίας και την ποπ κουλτούρα, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων, ταινιών κ.λπ.
Οι Ocean’s Edge πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του 2022 στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου τους άλμπουμ “The Voyager”, ενώ το πρώτο τους single με τίτλο “Supernatural” κυκλοφόρησε το ΜάΙο του 2023, σε ψηφιακή μορφή μέσω των Distrokid και Bandcamp. Ο σχεδιασμός του λογότυπου της μπάντας και του artwork του άλμπουμ έγινε από τον Herc. Η μίξη και το mastering του άλμπουμ πραγματοποιήθηκε από τον Οδυσσέα Καλογερόπουλο.
Οι Ocean’s Edge είναι:
Φωνή: Μάνος Ξανθάκης
Κιθάρα: Κωνσταντίνος Μαυρόγιαννης
Μπάσο: Μάνος Σιδέρης
Πλήκτρα: Πάνος Χαριτίδης
Τύμπανα: Χρήστος Παλαμιδάς
Facebook: https://www.facebook.com/oceansedgegr
Instagram: https://www.instagram.com/oceansedgegr/
Bandcamp: https://oceansedgegr.bandcamp.com/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSD3VvKlzxteE5YE9yTekJg

SUBFIRE
Οι Subfire εδρεύουν στην Αθήνα. Το συγκρότημα αντιπροσωπεύει το Heavy / Power Metal με δυνατά, βαριά και επικά riff. Από την ίδρυσή τους το 2004 οι Subfire έχουν κυκλοφορήσει δύο demo και ένα EP και ολοκλήρωσαν το ντεμπούτο τους full length άλμπουμ με το όνομα “Define the Sinner” το 2021. Σήμερα και εφόσον έχουν ολοκληρώσει το δεύτερο full length άλμπουμ τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα, έχουν επικεντρωθεί στο να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους σε όσο το δυνατόν περισσότερα live shows.
Οι Subfire είναι:
Γιώργος Δ. Λαρεντζάκης – Κιθάρες
Veandok – Φωνή
Rindra Rado – μπάσο
Ηλίας Κ – τύμπανα
Facebook: https://www.facebook.com/SubfireOfficial
Instagram: https://www.instagram.com/subfireofficial
Bandcamp: https://subfire.bandcamp.com
Youtube: https://www.youtube.com/@subfireband

SCREAM COLLISION
Οι Scream Collision είναι μια Progressive Hard Rock /Metal μπάντα που ιδρύθηκε τέλη του 2017. Ξεκινήσαν να παίζουν διασκευές από την Rock, Hard Rock αλλά και Metal μουσική σε διάφορες μουσικές σκηνές.
Το 2019 κυκλοφορήσαν το πρώτο τους single με τίτλο “Rolling a Dice”.
Το πρώτο τους άλμπουμ “Memories” κυκλοφόρησε στις 21 Μαΐου του 2021 από την Wormholedeath Records. Ο πρωταγωνιστής μας ο οποίος από την απλή καθημερινότητα του, αρχίζει και χάνει τα λογικά του με αποτέλεσμα να φτάσει στο «πάτο». Όταν όμως είσαι στον πάτο δεν μπορείς να πας πιο χαμηλά οπότε με τα ψυχικά αποθέματα που του μένουν καταφέρνει να σηκωθεί και να επιστρέψει πιο δυνατός.
Οι Scream Collision είναι :
Στέφανος Κατσανης: Φωνητικά
Ιωάννης Χωριανόπουλος : Κιθάρες
Ανδρέας Συλαιδης : Μπάσο
Γεώργιος Χριστοδούλου : Πλήκτρα
Γεώργιος Λαμπράκος : Τύμπανα
Facebook : https://www.facebook.com/screamcollision/
Instagram : https://instagram.com/screamcollision/
Bandcamp : https://screamcollision.bandcamp.com/

NIGHTKILL
Οι Nightkill είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε στα μέσα του 2023 και ολοκληρώθηκε η σύνθεση της τον Νοέμβρη του 2023. Το σχήμα κινείται σε classic heavy metal ήχους και αυτή την περίοδο ετοιμάζει στα CFN Recordings Studio το πρώτο του album καθώς και το πρώτο του lyric video σε ένα απο τα οκτώ τραγούδια που ετοιμάζει.
Οι Nightkill είναι:
Γιώργος Μυλωνάς: κιθάρα
Peter Jonathan Parker: μπάσο
Θοδωρής Μαρτίνης: φωνητικά
Πάνος Παύλου: κιθάρα και
Ζώης Ψαράκης: ντράμς.
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61553917104417
Instagram: https://www.youtube.com/@NightKillBandOfficial-zz6ez
Youtube: https://www.youtube.com/@NightKillBandOfficial-zz6ez